Kralj Nadal in veter odpihnila Murraya v finalu Indian Wellsa

23.03.2009

INDIAN WELLS, ZDA - Španski teniški zvezdnik, kralj peska in po novem tudi kralj teniških igrišč vseh podlag Rafael Nadal je dobil enega največjih turnirjev sezone v Indian Wellsu.

Španski matador je v finalu 4,5 milijona ameriških zelencev vrednega turnirja dobesedno odpihnil prvega igralca Velike Britanije Andya Murraya s 6-1 in 6-2.

Rafa je že v maratonski 4. igri odvzel servis Murrayu in povedel 3-1, a gledalci so kljub vodstvu Nadala in neugodnim vremenskim razmeram videli odlično predstavo vsaj na začetku dvoboja. 'Jeznoriti' Škot je po še eni izgubi servisa razpredal s sodnikom namesto, da bi se osredotočil na igro. Zmotila ga je namreč vrečka, ki je zaradi vetra priletela mimo igrišča. Veter se je vse bolj krepil, prvi igralec sveta pa je dokazal svojo psihično stabilnost in na hitro odpravil krvnika Federerja v polfinalu kar s 6-1 v prvem nizu.

 

Škot Andy Murray je takole lovil žoge po vsem igrišču

 

Drugi niz je začel Murray in končno obdržal svoj servis, a kaj mu je to pomagalo, ko ni niti pomislil, da bi kralju teniških igrišč lahko vzel njegov začetni udarec. Rafa je na svoj servis brez večjih težav osvajal točke za nameček pa je 21-letnemu Murrayu še enkrat napravil brejk v 5. igri drugega niza in po uspešni igri na svoj servis sta mu  do končnega slavja manjkali le še dve igri. Murray je dokončno podpisal kapitulacijo v 7. igri, ko je še enkrat izgubil začetni udarec in Rafa je v naslednji igri le še potrdil svojo premoč nad Škotom in prišel do 13. turnirja serije masters (po novem serija 1000) že pri svojih 22 letih.

Rafa je zaprl usta še zadnjim nevernim Tomažem

Španec je v kalifornijski puščavi Indian Wells slavil že drugič, prvič mu je to uspelo pred dvema letoma.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

 

BNP Paribas Open 2009
Indian Wells, ZDA
Marcec 11-22, 2009
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

Rafael Nadal (ESP) Andy Murray (GBR) 61 62

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete